Először a lapcsánkát készítjük el. A burgonyát lereszeljük, ízlés szerint hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát, vöröshagymát, tojást és a lisztet. Ekkor lazán remegős masszát kell kapjunk. Kanállal szaggatva kevés olajon palacsintasütőben szép pirosra sütjük. Ezután a csir-kemell-filét vékony csíkokra vágjuk, hozzáaprítjuk a gombát és a hagymát. Kevés olajon, kis szalonnával megpirítjuk és sóval, borssal, kakukkfűvel és majoránnával fűszerezzük.
TÁLALÁSA:
A lapcsánkára ráhalmozzuk a tölteléket, és félbehajtjuk. A tetejét egy kanál tejföllel, kakastaréj formára sütött szalonnával díszítjük.
Elkészítése: Négy személyre való adagnak megpucolnak és felapróznak 4 nagyobb fej hagymát, melyet olajon megdinsztelnek. Hozzáadnak kb. 500 gr. Paradicsomot, 3-4 darab paprikát, egy tököt, egy padlizsánt és káposztát. A zöldségeket mind kockára vagy vékony csíkokra vágják. Megfőzik és ízlés szerint sózzák, borsozzák. Előre megfőzött tarhonyát adnak hozzá vagy 3-4 tojást kikavarva 4 kanál tejföllel. Gyors, és nagyon finom étel.
Elkészítés: A húst megsózzuk és félre tesszük. A burgonyát lereszeljük, a liszttel, a tojással és kevés tejjel összekeverjük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük és hozzákeverjük a reszelt sajtot. A húst lisztbe és a masszába forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
Elkészítése: A megtisztított kacsát kívül-belül sóval, borssal, majoránnával, szerecsendióval megszórjuk. Belsejébe tisztított almát teszünk (lehetőleg aprókat, és megtűzdeljük szegfűszeggel).
Az így elkészített kacsát lassú tűznél ropogósra sütjük. A sült kacsát almával feldarabolva tálaljuk, adhatunk hozzá burgonyapürét vagy krokettet.