Egy falat Rétköz
Ördöglángos
vissza
Hozzávalók
Lapcsánkához:
6 db nagy reszelt burgonya - 6 evőkanál liszt - 2 db tojás - fokhagyma
vöröshagyma - ízlés szerint só, bors - 2 dl olaj a sütéshez
Töltelék:
0,5 kg csirkemell-filé - 20 dkg gomba - 4 vékony csík bacon szalonna
só, bors, majoránna, kakukkfű, vöröshagyma - apróra vágott petrezselyem levél ízlés szerint

Először a lapcsánkát készítjük el. A burgonyát lereszeljük, ízlés szerint hozzáadjuk a sót, borsot, fokhagymát, vöröshagymát, tojást és a lisztet. Ekkor lazán remegős masszát kell kapjunk. Kanállal szaggatva kevés olajon palacsintasütőben szép pirosra sütjük. Ezután a csir-kemell-filét vékony csíkokra vágjuk, hozzáaprítjuk a gombát és a hagymát. Kevés olajon, kis szalonnával megpirítjuk és sóval, borssal, kakukkfűvel és majoránnával fűszerezzük. 

TÁLALÁSA:
 A lapcsánkára ráhalmozzuk a tölteléket, és félbehajtjuk. A tetejét egy kanál tejföllel, kakastaréj formára sütött szalonnával díszítjük.

Tarhonyás lecsó
vissza
Hozzávalók
Idény zöldségek: hagyma, paprika, paradicsom, tök, padlizsán, káposzta.
olaj
só, bors

Elkészítése: Négy személyre való adagnak megpucolnak és felapróznak 4 nagyobb fej hagymát, melyet olajon megdinsztelnek. Hozzáadnak kb. 500 gr. Paradicsomot, 3-4 darab paprikát, egy tököt, egy padlizsánt és káposztát. A zöldségeket mind kockára vagy vékony csíkokra vágják. Megfőzik és ízlés szerint sózzák, borsozzák. Előre megfőzött tarhonyát adnak hozzá vagy 3-4 tojást kikavarva 4 kanál tejföllel. Gyors, és nagyon finom étel.

Kisvárdai borzas borda
vissza
Hozzávalók
8 szelet hús, 50 dkg burgonya,
15 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt,
1 tojás, olaj, tej,
fokhagyma, őrölt bors, só,

Elkészítés: A húst megsózzuk és félre tesszük. A burgonyát lereszeljük, a liszttel, a tojással és kevés tejjel összekeverjük. Sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük és hozzákeverjük a reszelt sajtot. A húst lisztbe és a masszába forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.

Kisvárdai kacsasült almával
vissza
Hozzávalók
2 kg kacsa,
10 dkg sertészsír,
egy kg alma,
tetszés szerint só, bors, szerecsendió, majoránna

Elkészítése: A megtisztított kacsát kívül-belül sóval, borssal, majoránnával, szerecsendióval megszórjuk. Belsejébe tisztított almát teszünk (lehetőleg aprókat, és megtűzdeljük szegfűszeggel).
Az így elkészített kacsát lassú tűznél ropogósra sütjük. A sült kacsát almával feldarabolva tálaljuk, adhatunk hozzá burgonyapürét vagy krokettet.