Egy falat Nyíri mezőség
Puliszka tejjel
vissza
Hozzávalók
½ kg kukorica liszt - 20 dkg árpaliszt
½ liter tej - kevés zsír - só és cukor

½ kg tengerilisztet és 20 dkg árpalisztet összekeverünk és annyi sós vízbe megfőzzük, hogy a víz három ujjnyi vastagságban ellepje. Folyamatosan kevergessük, a legjobb, ha habverővel tesszük. Ha besűrűsödött, akkor kanállal formázzunk belőle halmokat. Tálaljuk hidegen cukrozott forralt tejjel.


TANÁCSOK:
Van, ahol tengeridarából készítik. Igazi népi étel, amihez mindig volt otthon hozzávaló. Cukros tejjel desszertnek is finom.

Görhe
vissza
Hozzávalók
1 kg kukorica liszt,
csipet só, kevés tej
sütőpor

Elkészítése: 1 kg kukorica lisztet csipet sóval, tejjel, kevés sütőporral fakanállal összekavarunk. Olajozott tepsibe gombócokat szaggatunk, majd forró sütőben sütjük. Pirított reszelt káposztát adhatunk hozzá.


Igazi népi étel, ami nagyon gyorsan elkészíthető. Porcukorral is fogyaszthatjuk.