Vásárosnamény
Vásárosnamény
vissza

Atlantica vizi vidámpark

Az Atlantika Vízividámpark páratlan szórakozási lehetőséget kínál. Csúszdaparkja a hullámmedencével, az óriáslabda-medencével, a hidromasszázs medencékkel és az éjszakai fürdőzéssel együtt tartalmas kikapcsolódást biztosít. Májustól szeptemberig Európában egyedülálló módon, naponta kétszer tengeri oroszlánfóka nyújt felejthetetlen perceket látványos show keretein belül.

Vásárosnamény
vissza

Gergelyiugornya

A Gergelyiugornyai tiszai szabad strand turisták tízezreit vonzza évente. A parton a fürdőzés mellett lehetőség nyílik vízi és vízparti sportok űzésére. A hely kedvelt kikötője a vízi túrázóknak is. A Tisza-Szamos torkolat látványát sétahajóról is élvezhetik az ide látogatók. A nyári hónapokban a „Tisza-Party” rendezvénysorozat keretében szabadtéri koncertek, sportprogramok és gasztronómiai rendezvények, játékos gyermekprogramok és gyermekműsorok teszik tartalmasabbá a Tisza-partot felkereső vendégek időtöltését.

Vásárosnamény
vissza

Szilva fürdő

A Kraszna folyó partján épült Szilva Termál- és Wellnessfürdő három fedett és egy nyitott medencéjével egész évben folyamatosan fogadja vendégeit. A 700 méteres mélységből felszínre törő 45 C°-os alkáli-hidrogénkarbonátos termálvize nagy mennyiségben tartalmaz nátriumot, kloridot és szulfátot. Hatóanyagai jótékonyan segítik az emésztőszervi betegségek gyógyulását, de izületi megbetegedések kezelésére és rekreációs célra is ajánlják. A 36 C°-os vizű medencéből a szabadban való fürdőzés kedvelői egy fedett átjárón keresztül sétálhatnak ki a kültéri élménymedencébe, ahol vízsugarak, pezsgőágyak, buzgárok fokozzák a melegvíz kedvező hatását. A kisgyerekek a vízi óvodában tölthetnek el felhőtlen perceket. Az úszás kedvelőinek 16 méter hosszú, 120 centiméter átlagos vízmélységű úszómedence nyújt kellemes kikapcsolódást. A fürdő wellness szolgáltatásai segítik a látogatók testi és szellemi felfrissülését. A pihentető pezsgőmedence, a hagyományos és aromaszauna, a gőzkabin, valamint különféle masszázsok frissítő, méregtelenítő hatásának köszönhetően megújul a vendégek szervezete.

Vásárosnamény
vissza

Tomcsányi kastély

A kastélyt 1728-ban építtette Lónyay László, jelenlegi barokk formáját fia, ifj. Lónyay László alakította ki, amikor az épületet két sarokszobával és árkádos tornáccal kitoldatta. A hátsó két sarokszobát a XVIII. század utolsó harmadában építették hozzá. Trianon után felvidéki birtokukról kerültek ide vissza az ott  hasonló nagyságrendű birtokkal rendelkező Tolmcsányiak. Tomcsányi Vilmos Pál 1920–1923 között külügyi államtitkár, majd igazságügyi miniszter volt – sokat tett Vásárosnamény és Bereg felvirágoztatásáért. A Tomcsányi család az államosításig használta a kastélyt, ezt követően az épület több funkciót is ellátott, majd 2005-ig az épület felújításra, kihasználásra várt. 
Dr. Tomcsányi Pál Széchenyi-díjas akadémikus, aki még fiatalságát többnyire Vásárosnaményban töltötte és aki az 1980-as évek elejétől visszatérő vendége volt a városnak, szorgalmazta az épület hasznosítását. Az épület helyreállítására 2007-ben kerülhetett sor, ma a Bereg múzeumnak ad otthont.