Egy falat Bereg
Beregi almás-krémes
vissza
Hozzávalók
2 evőkanál cukor - kevés tej - 1 csomag szalalkáli - 1 tojás sárgája
8 evőkanál olvasztott vaj - ˝ kg liszt - 50 dkg burgonya
1 kicsi fej vöröshagyma - 15 dkg paprikás szalonna

Kevés tejet meglangyosítunk, adunk hozzá 2 evőkanál cukrot, 1csomag szalakálit, 1 tojás sárgáját, 8 evőkanál olvasztott vajat. Ezt a liszttel egyneműsítjük, majd 3 részre osztjuk, kinyújtjuk és megsütjük. Az első lapra az almatölteléket kenjük, a második lapra a krémet. Reszelt almát, fahéjat és cukrot, vajon megdinsztelünk, lehűtjük és az első lapra rákenjük. Erre ráhelyezzük a második lapot és a rákenjük a krémet, ami 3 csomag vanília pudingból és tejszínhabból készül.  Végül a tetejére a harmadik lap kerül, amit porcukorral szórunk meg vagy olvaszthatunk rá csokit is.